Един пазарен ден отпреди 100 години ще върне Златоград в миналото

11 Aug, 2023

Родопската перла Златоград отново кани на традиционните Делюви празници, посветени на легендарния юнак и защитник на местното население Дельо Войвода.

Празничните дни от 15 до 23 септември ще са изпълнени с поредица културни и спортни събития – представяне на книгата „Българските хайдути“ , представяне на филма „Дельо и вечността“, баскетболен турнир „За купата на Дельо войвода“, родопска вечер с тематична музикална програма и местни родопски специалитети.

Кулминацията на празника е възстановката „Един пазарен ден отпреди 100 години“ – златоградска магнетичност от история, багри, звуци, традиции и занаяти, носии и фолклор.

Потопете се във възрожденската атмосфера на отминалите времена и заповядайте преди обяд на калдъръма в Етнографския комплекс на 23 септември, призовават организаторите.

И като на празник ще бъде много пъстро с гайдарски състав „Дельо Хайдутин“, обичаната фолклорна певица Росица Пейчева, формация за родопски фолклор „Родопско настроение, изпълненията на самодейни танцови и певчески групи и кръшно българско хоро.

Посетете Златоград, усетете родопската гостоприемност с топлината и уюта, който излъчва!

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура