Девинската полиция разкри серия от вандалски прояви върху коли

11 Aug, 2023

Криминалисти от РУ-Девин установиха извършителите на четири случая на повреждане на автомобили и една кражба на вещи от автомобил, информира МВР.

На 30 юли в Девин на улица “Детелина“ №14, неизвестни повредили лек автомобил, марка и модел Митсубиши Спейс стар,  като е счупено стъклото на предна дясна врата.

На следващия ден е постъпил сигнал, за два повредени автомобила, паркирани че в гр.Девин, обл.Смолян, на ул.“Васил Левски“ № 3, на паркинга на ПГЕ „А.С.Попов“.

Счупени са стъкло на предна дясна врата на лек автомобил, марка и модел Рено Лагуна и стъкло на предна лява врата на лек автомобил Фиат Крома. По всички случаи са образувани досъдебни производства и се провеждат разследвания.

В резултат на извършените оперативно издирвателни мероприятия се установява, че евентуални извършители на деянията са трима младежи от Девин, съответно на 18 години, на 23 години и на 18 години.

На 7 август е получен сигнал, че на ул.“Васил Левски“ №47 в Девин е счупено стъкло на предна дясна врата на лек автомобил Мицубиши Аутлендър.

На същата дата отново в града на улица „Шипка“, неизвестни лица, след като счупили стъкло на предна дясна врата на лек автомобил Хонда ЦРВ, отнели от автомобила портмоне със сумата от около 1000 лв., банкови карти и други вещи.

По случаите са образувани досъдебни производства и се провежда разследване. В резултат от извършените оперативно издирвателни мероприятия се установява, че евентуални извършители са двама от същите младежи – на 23 години и на 19 години от Девин.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура