ИАРА с проверки на язовирите Въча и Доспат

10 Aug, 2023

При извършена рутинна проверка на язовир Въча, инспектори на ИАРА Смолян забелязват нарушител да извършва риболов в района на язовирната стена със забранен за използване във вътрешните водоеми харпун.

Лицето не оказва съдействие на контролните органи, като успява да укрие уреда, да отвърже от лодката и пусне уловената от него риба от вида европейски сом.

На нарушителя са съставени 3 броя АУАН (Акт за установяване на административно нарушение) за извършени административни нарушения по ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури) – за риболов без валиден билет, за риболов със забранен уред и за възпрепятстване на проверка на контролен орган.

След получен сигнал на спешния номер 112 от любител риболовец за закачена с въдица при риболов хрилна мрежа в района на махала Крушата, е организирана незабавна проверка от служители на ИАРА.

Със съдействието и на служители на полицейски участък гр. Сърница, на място е установена и извадена 1 брой хрилна мрежа с дължина от 80 м.

Уловената в нея 2 броя сребриста каракуда е освободена и върната незабавно във водите на язовир Доспат.

При претърсването на района не са открити други заложени хрилни мрежи. Немаркираният мрежен уред е иззет за унищожаване.

Снимка: ИАРА

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура