Община Доспат продължава предоставянето на услугата “Грижа в дома”

18 Jul, 2023

Продължава предоставянето на услугата по проект Проект BG05SFPR002-2.001-0067-C01  „Грижа в дома в Община Доспат, финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 с бенефициент Община Доспат.

С този проект се осигурява продължаване и надграждане на услугите от патронажен тип.

Основната му цел е почасовата мобилна интегрирана здравно-социална услуга „грижа в дома“ да бъде предоставяна на нуждаещи се хора в общината.

Проекта е за период от 12 месеца да бъдат обхванати най – малко 46 потребители, нуждаещи се от подкрепа в домашна среда. Целеви групи по този проект са лица с увреждания и възрастни хора в невъзможност за самообслужване. Услугата включва следните дейности, насочени към потребителите:

– предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания;
– доставка на храна и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите);
– превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания.

Амбицията на общинското ръководство е услугите да достигнат до всички нуждаещи се, с което да се подпомогнат както потребителите на услугата, така и близките и семейства им.

Назначени са на трудов договор 13 домашни санитари, едно медицинско лице, един координатор/диспечер той и шофьор.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура