Община Златоград подаде за саниране 35 жилищни сгради

02 Jun, 2023

В срока за подаване на проектни предложения по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“, Община Златоград подготви и подаде за одобрение 35 жилищни сгради.

Това обяви кметът на Златоград Мирослав Янчев.

Проектните предложения са изготвени в партньорство със сдружения на собствениците на многофамилни сгради в общината, които възложиха обследване за своите сгради и предоставиха документацията за целите на подготовка на проектните предложения, отбеляза Янчев.

Пълният списък на сградите може да намерите ТУК.

По процедурата е допустимо общинска администрация да участва с повече от едно проектно предложение, но в едно проектно предложение не може да бъде включена повече от една сграда.

В срока до 31.05.2023 година, общо по процедурата са подадени 3029 проектни предложения, на стойност 3 945 057 016,87 лева.

Следва назначаване на комисия, която да разгледа и оцени подадените проектни предложения в тримесечен срок. Резултати от оценката могат да се очакват най-рано през месец септември, 2023 година, посочи градоначалникът.

Предложения, получили минимум 72 точки на критерии за оценка на качеството, се класират в низходящ ред съобразно получената оценка, като за финансиране се предлагат всички предложения по реда на класирането до покриване на общия размер на бюджета по процедурата, който е в размер на 1 129 881 600 лева с включен ДДС. Одобрените сгради ще получат до 100 % безвъзмездна финансова помощ, сподели Мирослав Янчев.

Кметът благодари за активността на гражданите! Подадените 35 проектни предложения са на стойност 10 614 892,20 лева, допълни Янчев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура