Празникът на киселото мляко се завръща в Момчиловци

26 May, 2023

Организираният съвместно с китайските партньори от компания „Брайт Деъри“ Празник на киселото мляко ще се състои в Момчиловци от 1 до 3 септември, съобщи пред БТА кметът на родопското село Сийка Суркова.

Тя прогнозира силен летен туристически сезон в Момчиловци, който вече започна с поредица от пищни празници.

Туристическите пътувания и ваканционният пазар постепенно се завръщат към обичайните нива, след пандемичните ограничения, коментира Суркова.

Фестивалът на киселото мляко се завръща в празничния календар на Момчиловци след 3-годишно прекъсване.  За празника ще пристигнат представители на „Брайт Деъри“ и китайски гости.

Компанията наложи на пазара в азиатската държава млечни продукти с марка „Момчиловци“,  популяризирайки в рекламни кампании родопското село като място на дълголетие и здравословен начин на живот.

През август се планира да се проведе и ежегодният курс по китайски език и култура. Езиковото обучение привлече  през миналото лято курсисти не само сред жителите на Момчиловци, но и желаещи да учат китайски от различни градове на страната, уточнява Сийка Суркова.

Атрактивният календар от събития и празници в Момчиловци привлича туристи през целия летен сезон, обясняват от кметството.

На 9 юли ще се състои Велотур Момчиловци 2023. Колоездачният маршрут е 100-километров, стартира и завършва в Момчиловци.

 

Снимки: Интернет

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура