Пампорово приема Световната купа по сноуборд през януари

25 May, 2023

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд (ФИС) потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/2024.

Това стана по време на пролетната сесия на ръководството на организацията, която се състоя в Цюрих (Швейцария).

В програмата за предстоящата кампания България за първи път в историята си ще домакинства в един сезон на стартове за Световната купа по ски алпийски дисциплини и по сноуборд.

Най-добрите алпийци ще карат в две от най-атрактивните дисциплини – гигантски слалом и слалом, на 10 и 11 февруари 2024 година в Банско. Курортът приема тези две дисциплини за втори път след 2012 година.

Пампорово пък ще приеме за първи път състезания от ранг Световна купа.

Двата старта по сноуборд в паралелния слалом ще се проведат на 20 и 21 януари 2024 година.

Голямата звезда на българския сноуборд Радослав Янков се очаква да зарадва феновете с блестящо представяне пред родна публика.

Доверието което ФИС гласува на България е в резултат на отличната работа, която федерацията извърши при организирането на Световни купи по ски и сноуборд от 2007 година насам.

За този период страната е била домакин на 8 Световни купи в алпийските ските и на 3 в сноуборда в Банско, както и една Световна купа по сноуборд в дисциплината “Биг Еър” в София, а също така и на Световни младежки първенства по ски-алпийски дисциплини и по сноуборд.

От 2003 година Банско, Боровец, Пампорово и Осогово са приели и 13 Европейски купи в алпийските ски и в сноуборда, които също са проведени на най-високо ниво.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура