Девин се готви за силен летен сезон

24 May, 2023

Летният туристически сезон в Девин се очаква да започне около средата на юни с активизиране на туристическия поток към града на минералната вода

Откриването на сезона в известния Аквапарк Персенк ще бъде съобразено с метеорологичните условия.

Местните хотелиери прогнозират силен летен сезон, съдейки по предварителните записвания и резервации, заяви пред БТА кметът на Девин Здравко Иванов.

Почти всички хотели в Девин работят целогодишно, а двата хотелски комплекса, които са затворени през зимния период, също отвориха врати през май според данни на Общинската упраба.

Осезаемо увеличение на туристическите групи към СПА дестинацията се очаква през юни и юли.

Развитието на туризма е основна цел за Община Девин. През миналата година местната управа отчита ръст на туристите от над 25%.

През настоящата година Община Девин си е поставила за цел и създаването на Стратегия за развитие на туризма.

„Наблюдаваме постоянна тенденция за увеличаване на туристопотока през последните три години, както от страна на български туристи, така също и на чужденци“, заяви кметът Иванов.

Представители на общината, съвместно с местни хотелиери участват и в различни туристически изложения, където представят различните туристически продукти, които се предлагат в региона.

Наблюдава се и тенденция към увеличаване на броя на категоризациите и регистрациите за 2022 г. на обекти за настаняване и заведения за хранене и развлечения.

На територията на общината са регистрирани 4 СПА хотела, 13 семейни хотела, 31 къщи за гости, 51 стаи за гости, 15 апартамента, 2 хижи, вилно селище и др.

„Освен, че имаме редица природни дадености, забележителности и минерални извори, се стремим да подобрим инфраструктурата на територията на общината. Организираме различни мероприятия – фестивали, тематични и културни празници, които привличат туристи. Правим всичко по силите си и да рекламираме региона“, посочи още Иванов.

Общината набляга и на подобряването на градската среда, както и поддържането на пешеходните зони, парковете, улиците, районите около туристическите атракции на територията на общината. За целта е закупена и специализирана техника.

 

Снимки: Интернет

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура