Чепеларе отбеляза 25 години от откриването на Музея на ските

19 May, 2023

На 18 май в Музея на ските и ски спорта, намиращ се в НЧ „Родопска искра 1880“ в Чепеларе бе открита фото-документалана изложба „Спомен от миналото“, посветена на 25 години от откриването на Ски музея и 125 години от основаването на дружество “Родопски юнак”.

Интерсните исторически фотографии са запечатали старта и развитието на спортната дейност в община Чепеларе и заслужават да бъдат разгледани и оценени.

По случай 25 годишнината на Музея на ските и ски спорта – гр. Чепеларе , присъстващите бяха почерпени с торта, чиито 25 свещички бяха духнати от децата, идващи от спортна тренировка и уредника на музея – Светла Терзийска. Гостите бяха почерпени и с шапанско по традиция, в чест на Димитър Райчев.

Музеят на ските и ски спорта получи лаптоп като подарък за юбилейния си рожден ден от община Чепеларе, който бе връчен със сърдечна реч и букет за уредничката от кмета Боран Хаджиев.

На събитието присъстваха видни чепеларски спортисти, спортни деятели, треньори, любители на спорта и граждани.

Поради спортни ангажименти извън града отсъстваха Екатерина Дафовска и Радослав Янков, които изразиха искрено съжаление, че нямат възможност лично да уважат годишнините.

Младият шампион и носител на световна титла по сноуборд при младежите Петър Гергьовски даде добър пример на връстниците си с постиженията си и с това колко е важно да почитаме историята и традициите си.

Желаещите да разгледат фото-документалана изложба „Спомен от миналото“, посветена на тези годишнини могат да го направят до края на месец май.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура