Родопа победи Верея у дома с класическото 3:0

11 May, 2023

Родопа записа класическа победа с 3:0 над Верея (Стара Загора) в мач от първенството на Трета лига – Югоизточна група игран в Смолян.

За домакините се разписаха Михаел Кисьов, Николай Тихомиров и Теодор Стефанов. Габриел Енергиев пропусна да отбележи от дузпа за гостите.

Първите два гола в срещата паднаха през първата част на двубоя. Кисьов успя да открие резултата в 14 – та минута, а Тихомиров удвои в 31-та.

През вторите 45 минути, играта отново се диктуваше от играчите на „зелено-белите“, които допуснаха и куп пропуски.

В 76-та минута капитанът на Родопа Теодор Стефанов, успя да оформи крайното 3:0, след прекрасно изпълнение от пряк свободен удар.

Главният рефер отсъди дузпа в полза на тима от Стара Загора, след като видя нарушение в наказателното поле на Родопа срещу Севдалин Юлиянов.

11-метровият наказателен удар бе изпълнен от Габриел Енергиев, но стражът на домакините Горан Гръблев успя да избие удара и запази вратата си “суха“.

„Доволен съм от резултата. С оглед на натоварената ни програма, дадохме за пореден път шанс на терена да излязат петима юноши“, коментира след мача старши треньорът на Родопа Звезделин Чаушев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура