Чепеларски деца се записаха на биатлон след стрелба с лазерни пушки

11 May, 2023

На площад „Олимпийски” в Чепеларе се проведе демонстрация по стрелба с лазерни пушки за биатлон и щафетни игри със СК “РОЖЕН-ЧЕПЕЛАРЕ 2016”.

За радост имаше доста желаещи дечица, които опитаха да стрелят, а някои от тях се записаха в клуба с Председател Екатерина Дафовска и треньор Венцислав Александров, споделиха от Община Чепеларе.

На първо място в щафетните игри бяха Елия Странджалиева и Илияна Терзийска, на второ Мартин Флоров и Дани Кадиев, а на трето Моника Влахова и Добрина Николова.

Всички биатлонисти получиха тениски за тренировки и грамоти за участие в майските празници на община Чепеларе, които им бяха връчени от златната биатлонистна на България и председател на СК “РОЖЕН-ЧЕПЕЛАРЕ 2016” Екатерина Дафовска, кметът Боран Хаджиев и зам.-кметът Стоян Кузмов.

Треньорът на клуба Венцислав Александров сподели, че предстои още една демонстрация с лазерните пушки и щафетни игри на 1-ви юни от 11:00 часа отново на пл. „Олимпийски“ в Чепеларе, но в нея ще се включат и деца от детската градина.

Също така ще бъде представено и въздужното оръжие от биатлона в демонстрация с възможност за стрелба специално за родители и ловци.

„Имаме желание в средата на м. август да направим купа „Чепеларе“ на площада в центъра на града с въздушното оръжие за най- малките възрастови групи.

На 25-27 август отново ще бъдем домакини на купа „Ростер“, която в състезателната си част ще се проведе в център по биатлон „Борика“, награждаването ще бъде на площад “Олимпийски“.

На 15-17 септември ни предстои купа „MAZE” за най-малките възрастови групи, която също ще се проведе в център по биатлон „Борика“ и отново ще бъдем домакини.”, отбеляза треньорът относно това, което предстои за спортния клуб и Чепеларе като град дал най-голямия шампион в българския биатлон – настоящ Председател на клуба Екатерина Дафовска.

Дафовска посочи, че самите лазерни пушки са като съвременна алтернатива за трениращите.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура