Реновират централния площад в девинския квартал “Настан”

26 Apr, 2023

С първа копка, направена от кмета на Община Девин Здравко Иванов се даде старт на дейностите по рехабилитацията на централния площад в кв. „Настан”.

В рамките на ремонтните дейности освен ремонт на площадното пространство, ще се реновира детска площадка, двата паркинга, тротоарите на ул. „Георги Димитров“ и кръстовището между ул.“ Георги Димитров“ и ул. „Лиляна Димитрова“, включително и зелената площ с настилката пред павилионите.

Строително- монтажните работи ще бъдат изпълнени от фирма “Регал билд” ЕООД –София, която има сключен договор с Община Девин на стойност 497 982,03 лв. с ДДС.

„Община Девин се стреми да изпълнява заложените дейности по капиталовата си програма и да инвестира средства в инфраструктурни проекти на обществените пространства и публичните зони в населените места“, коментира Здравко Иванов.

Сред присъстващите на събитието бяха още зам.-кметът на Община Девин инж. Николай Юруков , председателят на Общинския съвет – Девин Наташа Василева, представители на фирмата изпълнител и граждани.

Рехабилитация на централната част на кв. Настан е разделена на 3 етапа, като стартира изпълнението на Етап – 1.

Срокът за изпълнение е 147 календарни дни.

След извършването на ремонтните дейности, площадното пространство в кв. „Настан” ще добие нов съвременен облик.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура