Ски сезонът в Пампорово продължава до 16 април

12 Apr, 2023

Ски зона Пампорово е планирана да работи до 16 април (неделя) включително, след което ще бъде затворена, съобщиха от Пампорово АД.

Родопският курорт изпраща силен зимен сезон с ръст както на българските, така и на чуждестранните туристи.

Междувременно планираната реконструкция на триседалковия лифт на Малина се очаква да продължи до есента.

Този лифт ще обслужва едни от най-харесваните и най-натоварените писти в курорта, посочи Беляков.

Това е ключова промяна за Пампорово, надяваме се всичко да бъде наред, за да може през следващия сезон да се радваме на тази изцяло нова линия. От 2700 до 3000 човека на час ще бъде капацитета на новия шестседалков лифт, подчерта Беляков и уточни, че инвестицията в реконструкцията е огромна.

Шефът на Пампорово АД отбеляза, че занапред ще продължат да реконструират стари съоръжения с нови, защото това е политиката и бъдещето на курорта Пампорово.

Тази пролет ски зоната в Пампорово работи с 45 минути повече и работното време на лифт съоръженията е от 08:00 часа до 16:30 часа.

Новата ски карта Plus, валидна за ползване от 08:00 до 13:30 часа, е на цена от 63 лева за възрастен, 52 лева за младежи (от 12 до 17,99 г.) и лица над 65 години и 40 лева за деца от 7 до 11,99 г.

Целодневната лифт карта е на промоционална цена 75 лева за възрастен, 59 лева за младеж и 45 лева за дете.

Всички закупили целодневна лифт карта, включително и ски карта Select, получават 45 минути допълнително сутрешно каране.

Безплатни лифтове в Пампорово за всички ученици от Смолян до края на сезона

Всички видове карти могат да бъдат закупени и онлайн през сайта www.pamporovo.me и получени директно през pick-up устройствата, картоматите или касите в курорта.

Касите за продажба на карти и пакети и гардероба на Пампорово АД на ски център Студенец отварят от 08:00 часа.

В продължение на дългогодишното партньорство между Пампорово АД и един от лидерите в авиационния бизнес – Turkish Airlines, от април стартира нова съвместна програма.

Притежателите на карти за лоялност Miles&Smiles на турските авиолинии вече могат да събират клубни точки при закупуване на ски услуги и настаняване в хотели Перелик 5* и Орловец 5*, които да обменят за разнообразни бонуси и привилегии при пътуване с авиокомпанията.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура