Безплатни лифтове в Пампорово за всички ученици от Смолян до края на сезона

30 Mar, 2023

Община Смолян заедно с Пампорово АД, уведомява гражданите, че за девета поредна година стартира инициативата „Спортът – начин на живот“.

Съвместното реализиране на програмата е от огромно значение за утвърждаването, израстването и развитието на децата в практикуването на зимните спортове, което е от изключителна важност за възпитанието и здравословния начин на живот на подрастващите.

Според подписаното споразумение Пампорово АД предоставя безвъзмездно, ползването на всички лифтове и съоръжения в ски зоната на курорта за ученици на възраст от 7 до 18 години, обучаващи се в училищата на територията на Община Смолян, както и на техните отговорници – възпитатели или преподаватели.

Инициативата е в сила от 31.03.2023 г. до края на зимния сезон.

Учениците и техните отговорници – възпитатели или преподаватели ще ползват всички ски писти на територията на курорта.

Родителите, които желаят тяхното дете да ползва въжените линии, трябва да отидат до касите на Центъра за информация и услуги на гражданите в община Смолян, за да бъдат оформени документите и да им бъде предоставена безплатна поименна карта.

Те трябва да попълнят декларация за издаване на карта и да се запознаят с инструкциите за безопасно използване на лифтовете и съоръженията, както и всички останали услуги предлагани от “Пампорово” АД в курорта.

 

Източник: Община Смолян

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура