Зимен олимпийски празник за децата на Чепеларе

09 Feb, 2023

Зимният Олимпийски ден по случай 25 години от спечелване на единствен златен олимпийски медал по биатлон от златното момиче на Чепеларе Екатерина Дафовска в Нагано през 1998г. се проведе на възобновения детски снежен парк „Дьортевото“ в сърцето на град Чепеларе

Детски снежен парк „Дьортевото“ бе официално открит от кмета Боран Хаджиев и златната ни шампионка по биатлон от Нагано 1998г. Екатерина Дафовска.

Специален поздрав по случай празника бе поднесен от гайдарски състав към ЦПЛР ОДК Чепеларе с ръководител Петър Янев.

Изпълнението им стопли сърцата на всички присъстващи в студеното утро и на пистата се изви красиво родопско хоро.

„Светът е Олимпиада, а белите писти на „Дьортевото“ се превърнаха в арена на снежни игри и забавления. Беше топло, слънчево и много емоционално в сърцата на участниците и публиката. А усмивките и доброто настроение ни съпътстваха през цялото време“, споделиха от Детска градина Чепеларе.

Организирани бяха разнообразни игри – стрелба с топки в цел – олимпийски кръгове, състезания с шейни, дърпане с гуми, дърпане на въже, както и демонстрация на местния клуб по биатлон СК „Рожен – Чепеларе 2016“ с треньор Венцислав Александров и председател Екатерина Дафовска.

Участниците в игрите бяха лично наградени от златната Екатерина Дафовска, г-н Боран Хаджиев – кмет и г-жа Антоанета Аговска – зам. кмет на община Чепеларе. По-малките получиха медали, а по-големите ученици – грамоти.

На всички присъстващи се раздаваше топъл билков чай, осигурен от Общината. Водещ на спортния празник беше Борислав Киряков, също легенда в ски спорта, настоящ треньор по ски алпийски дисциплни и футбол към ЦПЛР ОДК Чепеларе.

Условията на пистата са перфектни и непрекъснато се прави изкуствен сняг, за което изцяло се грижи управата на община Чепеларе, а детски снежен парк „Дьортевото“ с всички съоръжения (транспортна пътека, влек, фургон за преобличане и съхранение, надуваеми гуми и др.) е предоставен за ползване напълно безплатно за всички желаещи през целия зимен сезон на 2023 г.

В събота (11.02) от 11:00 часа ще се състои продължението на програмата на Зимен Олимпийски ден – Чепеларе 2023г. Предстоят стартовете на състезания по ски и сноуборд за ученици и ветерани.

В 12:15 часа ще бъдат наградени чепеларските медалисти от международни състезания, проведени до момента през зимен сезон 2022/2023г. – Радослав Янков, Петър Гергьовски, Марко Семерджиев и Йорданка Йончева, с което програмата ще завърши.

Хубавите емоции, време и условия на пистите, както и в хотелите и къщите за гости в община Чепеларе са гарантирани, така че очакваме желаещите любители на зимните спортове да станат част от ЗИМЕН ОЛИМПИЙСКИ ДЕН 2023г. и да се насладят на ЗИМЕН ДЕТСКИ ПАРК „ДЬОРТЕВОТО“ – гр. ЧЕПЕЛАРЕ.

 

Снимки: Община Чепеларе

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура