Пампорово е любима ски дестинация на турците

22 Jan, 2023

Родопският ски курорт Пампорово е любима зимна дестинация на туристите от югоизточната ни съседка Турция.

За много от турските туристи България е най-интересната страна на Балканите, като природата и историята са сред най-привлекателните фактори у нас.

Пампорово, който се намира само на около 3 часа път от Капъкуле, предлага прекрасни снежни условия за малки и големи спортисти, въпреки топлата зима.

Интересът към Пампорово от страна на Турция по традиция е засилен през втората половина на януари, когато е турската ваканция и хотелите в курорта са резервирани от тях.

Най-слънчевият ски курорт на България впечатлява турските туристи с отлично подготвени снежни писти, подходящи за начинаещи и напреднали скиори и сноубордисти.

Посетителите в планинския курорт се радват на прочутото родопско гостоприемство, чист въздух и прекрасно ски училище за деца на различна възраст.

От Пампорово искат отмяна на визовия режим за турските туристи, за да може гостите от Турция да бъдат многократно повече.

Добрата поддръжка на ски зоната привлича все повече български и чуждестранни туристи, като се отчита увеличен брой организирани групи, релокирани от други зимни курорти в Пампорово.

На сайта на курорта www.pamporovo.me могат да бъдат закупени, както индивидуални ски карти, така и пакети с включена карта и оборудване на преференциална цена.

За да посрещне предизвикателствата на времето и даде възможност на туристите да карат повече, Пампорово пусна в продажба нов вид неделна сутрешна лифт карта от 8:45 до 12:45 часа.

Картата важи само в неделните дни до края на сезона. Сутрешната карта дава възможност туристите да карат повече в неделния ден преди напускане на хотелите.

Картите, закупени през онлайн магазина, могат да бъдат получени директно през pick-up устройствата, картоматите и касите, разположени на територията на Пампорово, а оборудването във всеки един от гардеробите на Пампорово АД в курорта.

На уеб камерите в сайта на курорта www.pamporovo.me, които излъчват в реално време, може да се следи актуалното състояние на ски зоната, като след новата порция сняг по пистите има дебела покривка.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура