Родопа очаква повече успехи през новата година

26 Dec, 2022

Мъжкият тим на Родопа Смолян записа най-доброто си класиране този сезон, след завръщането си в Трета лига – Югоизточна група.

Отборът зимува на 8-мо място с 33 точки в таблицата за временно класиране.

Момчетата водени от старши треньора Юлиян Сюрджиев успяха да вкарат 29 гола, като допуснаха 25 попадения в своята врата.

Голмайстор за сезона е Михаел Кисьов с 11 точни попадения.  В листата на реализаторите следват капитанът Теодор Стефанов и Даниел Кутев. Антон Белюков и Николай Тихомиров имат по 2 гола, а по един път се разписаха Христо Ковачев и Георги Пелтеков.

Достойно се представиха през сезона и младите възпитаници от Детско-юношеската школа на Родопа в регионалните първенства на Пловдив, водени от треньорите Звезделин Чаушев, Левент Аврамов и Димитър Чолаков.

Юношите младша възраст на клуба зимуват на 3 – то място, а отборът на Деца – Б на 4 – то. През годината успяха да завоюват и редица призови места в различните турнири, в които взеха участие.

Успешното представяне на различните отбори на Родопа бе възможно благодарение на труда на треньори, футболисти и ръководството на клуба.

Разбира се, това нямаше как да се случи без подкрепата на Община Смолян, чието ръководство прави всичко по силите си да подсигури нормални условия за провеждане на тренировъчния процес, официалните срещи и гостуванията на отборите.

За радост, Смолян разполага с едни от най-добрите общински спортни бази в страната.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура