Кметът на Златоград коментира темата за изграждането на общински пазар

16 Dec, 2022

Подписката за референдум, която в момента се провежда, не е навременна и е във вреда на местната общност, защото цели да се провали изграждането на общински пазар.

Това заяви кметът на Златоград Мирослав Янчев в обръщение към жителите на общината.

Тя не е организирана от мен и администрацията, а от Инициативен комитет за провеждане на местен референдум. Ползването на името на общината е некоректно и подвежда местното население, посочи градоначалникът.

Детайлите по кредита, както и информацията за дейностите, които касаят изграждането на общинския пазар са подлагани на обществено обсъждане. Включването на обекта, за проектиране, в Инвестиционната програма за капиталови разходи на Община Златоград е прието с Решение на Общински съвет, отбеляза Янчев.

Община Златоград кани жителите на публично обсъждане за поемане на дълг

Кметът подчерта, че зад искането за референдум се крият други интереси, но няма лошо хората да се произнесат. Това действие преди всичко е политически ход, а не действия за загриженост към обществото.

На първо време ще се разходват непредвидени средства от общинския бюджет за провеждането му, като това неминуемо ще доведе до забавяне изпълнението на обществено значим обект, поясни Янчев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура