Кметът Мелемов с благодарствено писмо от дъщерята на Анастас Стайков

16 Nov, 2022

Редове на благодарност по повод автобусната спирка с лика на известния художник Анастас Стайков изпрати до кмета Николай Мелемов, дъщерята на твореца Мария Стайкова.

„Искрено благодаря за уважението към татко. Чудесно изпълнение, чудесна инициатива. Така личностите, които са милеели за Смолян, ще „излязат“ от музеите и ще бъдат в съвремието“, казва в писмото Мария Стайкова.

Тя живее в австралийската столица Канбера, затова нейната приятелка, известната гайдарка Красимира Чуртова, връчи от нейно име благодарственото писмо на Мелемов.

Дъщерята на известния творец разбрала за патриотичната инициатива на община Смолян от Милена Димитрова, която е от екипа на вицепрезидента Илияна Йотова. Тя и изпратила снимки на автобусната спирка с данните за Анастас Стайков.

В писмото Мария споделя, че подрежда огромна архива на семейство Ралица- Анастас – Петър –Мария Стайкови, която ще качи в интернет. Разполага и с материали за много родопчани, творили в Родопите, за които ще предостави снимки и документи.

Мария прави предложение да има спирки и за високо-етичната личност Петър Стайков, който от завършването на Художествената академия до кончината си работи и твори в Смолян.

Тя прилага към писмото кратка автобиография на брат си, готова е да изпрати и цветни снимки, за да се подберат удачните.

Стайкова пожелава на кмета родопско здраве, оптимизъм и реализация на добрите планове.

Мелемов благодари за добрите думи на Мария Стайкова и затова, че подкрепя инициативата за поставянето на патриотични автобусни спирки в града .

 

Снимки: Община Смолян

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура