Продължава акцията за премахване на изоставени коли

04 Nov, 2022

Община Смолян организира поредната акция срещу недобросъвестни собственици на излезли от употреба моторни превозни средства паркирани и/или изоставени на терени общинска собственост (улични платна, тротоарни площи, открити обществени паркинги, зелени площи и др.).

На 18.10.2022г. беше съставена Комисия за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства, при която бяха поставени 42 бр. предписания за преместване на ИУМПС.

Срокът на предписанието за преместване е 3 месеца и започва да тече от деня, следващ посочената на стикера дата на поставяне, съобщи Община Смолян.

За периода 01.2022 г. – 10.2022 г. комисията е поставила 108 бр. предписания за преместване, като данните към момента сочат:

  • Доброволно премахнати от собствениците – 54 бр.;
  • Принудително преместени (репатрирани) – 4 бр.
  • Предписания, на които не е изтекъл законосъобразния срок – 41 бр.;

През месец ноември предстои принудително преместване на 9 бр. ИУМПС, на които е изтекъл три месечния срок на предписанието, от фирмата с която общината има сключен договор да извършва дейности по принудително преместване, съхранение и последващо разкомплектоване.

На собствениците, не спазили законосъобразния срок на предписанията ще се налагат санкции в размер от 300 до 1000 лв. за физически лица.

Община Смолян ще продължи дейностите по премахване на изоставени ИУМПС, които се разполагат по улични платна, зелени площи, заемат паркоместа и влошават естетическия и екологичен вид на града като цяло.

 

  • Снимка: Община Смолян
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура