Президентът: Неделино успя да превърне в световно достояние уникалното си фолклорно изкуство

09 Sep, 2022

Президентът на България Румен Радев поздрави кметът на Неделино Боян Кехайов, жителите и гостите на Общината, както и участниците в XXI Национален фолклорен фестивал в родопския град.

„За мен е чест и удоволствие да поздравя всички Вас по повод 48-годишнината от обявяването на Неделино за град и провеждането на XXI Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен”, заявява в поздравлителния си адрес Държавният глава.

С усилията на поколения свои жители Община Неделино успя да запази и превърне в световно достояние уникалното си фолклорно изкуство – неделинския двуглас, посочва президентът Радев.

„Като едно от утвърдените средища на български фолклор, със съхранени във времето история, култура и традиции, Неделино пленява все повече хора, а фестивалът му привлича все повече участници от чужбина.

Тук пламъкът на българщината гори и създава у всеки гост чувство на гордост и принадлежност, и надежда за бъдещето”, отбелязва в поздравленито си Радев.

Убеден съм, че Неделино ще продължава все така да пази и развива своето самобитно народно творчество – един от ярките символи на културното наследство на България, пише в адреса на президента.

Държавният глава желае на всички жители, гости на града и участници в тържествените прояви крепко здраве, блогополучие и добро настроение!

Целият поздравителен адрес на президента Румен Радев можете да намерите ТУК.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура