Природозащитници организираха игри за украинските деца в Пампорово

05 Aug, 2022

Млади природозащитници организираха образователни игри и работилници за децата бежанци, настанени в базите на курортен комплекс Пампорово, съобщи Община Смолян.

Те бяха включени в серията учебни семинари от проекта Bee in harmony 2021-2-BG01-KA152-YOU-000040586, финансиран по програма Еразъм +.

На тези семинари младите екоактивисти от няколко европейски страни приложиха на терен, разработените от тях по време на проекта образователни инструменти.

Проектът е продължение на кампанията “Аз и пчелите”, водена през последните години от няколко местни неправителствени организации. Тя представлява семинари в началните и основни училища в областите Смолян, Пловдив и Пазарджик, целящи възпитание у децата на любов към пчелите и съзнателно поведение с цел тяхното опазване.

По време на този проект смолянските младежки работници споделиха опита си от кампанията със свои връстници от 4 европейски страни, с цел те също да проведат подобни кампании в своите държави.

Участието и на украинските деца в тези семинари не бе предварително планирано, но бе направено в изпълнение на препоръките на МОН, украинските бежанци в страната по възможност да бъдат включвани в дейностите по младежки проекти с цел тяхната по-ефективна интеграция.

Децата се зарадваха изключително много на това посещение и нашите младежи им обещаха скоро пак да се върнат при тях с нови интересни занимания.

 

Снимки: Община Смолян

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура