Млади таланти от Златоград постигнаха силни резултати на турнири по плуване и футбол

27 Jun, 2022

Млади спортисти от Община Златоград постигнаха отлични резултати на турнири по футбол и плуване, които се проведоха в Златоград и Пловдив, съобщи кметът на Златоград Мирослав Янчев.

На 25 и 26 юни, в град Пловдив, се проведе турнир по плуване „Смели делфини“, за деца до 13 години, който е част от Републиканския спортен календар на Българска федерация по плувни спортове. В него взеха участие повече от 200 плувци от цяла България.

Няколко от участниците бяха златоградчани, а постигнатите времена в отделните дисциплини им донесоха редица медали.

Кметът Мирослав Янчев поздравява за чудесното представяне следните млади спортисти, както и техния треньор – Огнян Георгиев, с пожелание за здраве и нови успехи в плувните спортове:

  • Мария-Магдалена Драганова – две първи места на 100 м и 200 м бруст; второ място на 50 м бруст; трето място на 100 м гръб; второ място в щафетата 4х50 м смесена и трето място в щафетата 8х50 м свободен стил. В генералното класиране в своята възраст тя се класира на 3 – то място, за което получи и материална награда.
  • Лъчезар Кафеджиев – две първи места на 50 м и 200 м гръб; 3 втори места на 100 м гръб, 100 м съчетано и на 50 м бътерфлай; две трети места в щафетите 4х50 м смесена и 8х50 м свободен стил. В генералното класиране в своята възраст се класира 5-ти.
  • Виктор Ясенов – второ място на 100 м бруст; две трети места на 50 и 200 м бруст; второ място в щафетата 4х50 м смесена и трето място в щафетата 8х50 м свободен стил.
  • Михаил Метахчов – второ място на 50 м свободен стил; второ място в щафетата 4х50 м смесена; трето място в щафетата 8х50 м свободен стил. В генералното класиране в своята възраст се класира на 5 – то място.
  • Божидара Драганова – трето място в щафетата 8х50 м свободен стил и пето място на 50 м бътерфлай.
  • Мартин Нанов – трето място в щафетата 4х50 м смесена.

Отлично се представиха и момчетата от ФК Вихър Златоград, набор 2005 г., които спечелиха второто място на международния детски турнир Шампион на шампионите, който се провежда на стадиона в Златоград, посочи градоначалникът.

Младите футболисти показаха отлична игра и воля за победа, което бе възнаградено с призовото класиране.

Поздравления заслужават и останалите отбори от Златоград, в набор 2007 г. – ФК Златоград и ФК Вихър-Златоград, които се включиха в надпреварата и превърнаха изминалия уикенд в истински спортен празник за целия град.

Кметът Янчев благодари на гостуващите отбори от Гърция – Аспида-Щит Ксанти и Орфей-Пума Ксанти, които за пръв път участваха в турнира, както и на гостите от Пловдив, Кърджали и Крумовград, които очакваме отново при нас.

Тази седмица, от 30 юни до 3 юли, предстои турнирът да продължи при деца родени 2010, 2011 и 2012 г., допълни Мирослав Янчев.

 

Снимки: Facebook

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура