Националният отбор по баскетбол за девойки отново на лагер в Чепеларе

02 Jun, 2022

За поредна година Чепеларе – Зеленото сърце на България ще бъде домакин на летен лагер на Националния отбор по баскетбол за девойки.

Лъчезар Коцев и Гергана Славчева ще започнат подготовката на Националния тим за девойки до 20-годишна възраст.

Тимът ни ще се събере на 8 юни в планинския град в подготовка за първенството в Дивизия А в Шопрон, Унгария.

Принципно вече няколко години отборът дава старт на подготовката си за европейските първенства от Чепеларе.

Сред причините да изберат Зеленото сърце на България старши-треньорът Лъчезар Коцев нарежда на първо място уникалността на мястото с неговата надморска височина от около 1 200 метра, която се отразява особено благотворно на трениращите, а резултатите се проявяват след 20-ия ден от слизането на по-ниско надморско ниво.

Заради това от няколко години насам отборът дава старт на подготовката си за европейските първенства именно от Чепеларе и съобразява датите така, че ефектът от престоя в Зеленото сърце на България да се прояви в точния момент на турнира.

Друго забележително предимство, според старши треньора Лъчезар Коцев, е фактът, че залата, в която тренират, е изцяло на тяхно разположение – не им се налага да съобразяват графика си с този на други отбори и ползватели, както е на други места.

Природата, храната и гостоприемството на Родопите също не остават незабелязани – те също са сред нещата, заради които отборът идва всяка година.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура