В Мадан организираха детски спортен празник

17 May, 2022

Общинска администрация – Мадан и Детска градина „Елица” организираха спортен празник под мотото „Спортът– път към здравето ”, който се проведе в Спортния комплекс.

С много ентусиазъм, спортен дух и емоционален заряд най-малките жители на общината отбелязаха 17 май – Деня на българския спорт.

Под ръководството на своите добри учители, малчуганите представиха различни игри, включващи бързина, ловкост и сръчност. Малките спортисти изиграха и футболен мач със рефери Руфат Юсенов и Емил Димитров.

Целта на инициативата е децата да осъзнаят, че игрите и спортът са не само за забавление, но и здравословен начин на живот.

Зам.-кметът на община Мадан Явор Орлов връчи на възпитаниците на детското заведение предметни награди и грамоти от името на кмета инж. Фахри Молайсенов с пожелания за здраве и високи спортни постижения.

Директорът на ДГ „Елица“ Снежана Атанасова изрази своята благодарност към ръководството на общината за осигурените награди, както и за съвместната инициатива, която за поредна година се превърна в истинско забавление за децата.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура