Рудозем черпи опит от Осло за модернизация на уличното осветление

17 May, 2022

По спечелен от Община Рудозем проект към Министерството на енергетиката по норвежкия механизъм, кметът на Община Рудозем Румен Пехливанов, заедно със зам. кмета инж. Недко Кулевски посетиха скандинавската страна Норвегия.

По време на работното посещение бяха направени срещи с партньорите от норвежка страна „Green zone”, при което участниците се запознаха с новостите в изграждането на мобилни зарядни станции за автомобили и тежка техника.

Групата от България имаше възможността да се срещне с човека, който от 45 години менажира уличното осветление на град Осло, при което той е споделил неговите виждания и това как трябва да изглежда модерното улично осветление, какви са проблемите и предизвикателствата.

Община Рудозем получи висока оценка за подхода при реализацията на подмяната и правилността на решенията при изграждането на уличното осветление.

Българската група беше от 15 души от 7 общини, представители на фирмата консултант и представители на български компании, работещи в сферата на енергийната ефективност и уличното осветление.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура