Студенти от ВСУ-Филиал Смолян участваха в изнесено обучение в Международния панаир Пловдив

14 Mar, 2022

Студенти от Филиал – Смолян на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, обучаващи се в магистърските програми „Данъчен и митнически контрол“ и „Европейска администрация – управление на публични проекти“, се включиха в организирано изнесено обучение в Международния панаир Пловдив.

Студентите бяха приветствани от зам.-областния управител на област Смолян Явор Руженов, който беше специален гост на събитието.

“Между Филиала на ВСУ „Черноризец Храбър“ и Областна администрация – Смолян са изградени устойчиви партньорства в името на една обща цел – градът ни да се превърне в съвременен образователен център, да се използва потенциала на младите хора, които желаят да се образоват, да развиват родния си край.

Тенденциите, свързани с тези промени, превърнаха регионалното ни образование в един от приоритетите на регионалната политика , която следва да продължи с изграждането на преход към нова, устойчива икономика с растеж“, каза зам.-областният управител на Смолян.

„Вашите оръжия са мисълта, знанието, самочувствието, а Вашето предизвикателство – отговорността към всички добри и истински неща в живота. Бъдете любознателни, трудолюбиви, толерантни!“, каза още Руженов на студентите, като им пожела здраве и сили, за да издържат на предизвикателствата на новото време.

В обучението се включиха утвърдени експерти от практиката – Мария Кръстева – главен инспектор в ТД на Агенция „Митници“ в Пловдив, д-р Васил Павлов – регионален управител на “Гескрап Рус”, “Гескрап Румъния”, “Индастриал Стил Рисайклинг”.

“Събитието бе продиктувано от заявения интерес от страна на студентите за дискусии с утвърдени експерти от практиката”, коментира директора на Филиала на университета в Смолян доц. д-р Анелия Пържанова.

В съпътстващата програма на Международния панаир Пловдив възпитаниците на ВСУ “Черноризец Храбър” имаха възможност да се срещнат с директора на МПП и преподавател в университета доц. д-р Иван Соколов.

Те се включиха в събития с широк тематичен обхват, които дадоха възможност на обучаемите да придобият интегрирани знания в областта на проектното и административно управление, както и да получат актуална информация, относно модели за бизнес, финансиране, перспективни тенденции в областта на икономиката.

 

  • Източник: ВСУ “Черноризец Храбър”
Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура