Община Доспат ще се оборудва с нови съдове за битови отпадъци

26 Jan, 2022

Въпреки че няма да има увеличения на такса смет през 2022 г. Община Доспат ще задели средства за осигуряване на съдове за съхраняване на битови отпадъци – контейнери, кофи и други.

Те са в размер на 25 000 лева и ще бъдат използвани за закупуване на съдове за съхраняване на битови отпадъци.

Също така са планирани средства за закупуване на верижен булдозер за депото за твърди битови отпадъци в село Барутин в размер на 120 хил. лева.

В план сметката са заложени още 105 хил. лева за почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковете и другите територии от населените места, предназначени за обществено ползване, включително почистване на нерегламентирани сметища.

Общият размер на всички планирани разходи за 2022 г. възлиза на 1 530 650 лева.

Трябва да сме солидарни с населението и в тези тежки времена на инфлация и ковид криза, да не забравяме и непосилното увеличение на тока, няма да предлагаме увеличение на каквито и да е местни данъци и такси, поне докато можем да издържим. А ние ще се опитаме да издържим колкото се може по-дълго, бъдете убедени в това, подчерта кметът Радев.

През 2022 г. в Община Доспат са планирани за изпълнение следните проекти:

  • Нов градски център на Доспат на стойност от 4 500 000 лева.
  • Ремонт на ОУ Бръщен на стойност от 190 800 лева.
  • Доставка и монтаж на паркови и други съоръжения, информационна система с LED дисплей на стойност от 112 338 лева.
  • Проектиране на укрепване на свлачищен участък засягащ площадка за компостиране и предварително третиране ТБО в село Барутин на стойност от около 920 000 лева.
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура