Около 20 см е новата снежна покривка в Пампорово

11 Jan, 2022

Около 20 см е новият сняг в Пампорово, като снежната покривка на връх Снежанка е над 1 метър.

Условията за ски, сноуборд и зимна ваканция са отлични.

Благоприятните метеорологични условия и обилното количество естествен сняг позволяват поддържане за поредна седмица на перфектни писти, посочват от Пампорово.

Над 100 хиляди туристи са посетили планинския курорт от началото на ски сезона. Пампорово отбелязва ръст на туристите от 30-40%, а увеличение има както при българските, така и при чуждестранните туристи.

В двете ски зони – Пампорово и Мечи чал работят общо 11 писти с различна техническа сложност, подходящи както за начинаещите скиори и сноубордисти, така и за напредналите.

Туристите в родопския курорт имат на разположение и 11 отворени лифта, като за качване не се изисква зелен сертификат.

Тази зима Пампорово предлага на скиорите и сноубордистите нова полудневна лифт карта. С нея се увеличава времето за каране по пистите в планинския курорт с 45 минути, стартирайки от 11:45 часа до 16:30 часа.

В продажба е и сутрешна полудневна карта за ски зона Мечи чал, валидна от 08:45 до 12:30 часа.

Родопският курорт продължава програмата за деца до 12 години, младежи от 12 до 18 години и възрастни над 65 години, която предоставя по-атрактивна цена за услугата.

Туристите могат да пакетират динамично ски услуги през онлайн магазина на курорта, спестявайки време и средства.

На www.pamporovo.me можете директно да резервирате престой в петзвездните хотели Орловец и Перелик с 25% отстъпка за онлайн резервации през BookOnlineNow.

Ски услуги с отстъпка могат да се закупуват предварително онлайн директно през уеб магазина http://webshop.pamporovo.me с 3% отстъпка от цената на лифт картата, 8% отстъпка за ски и сноуборд училище и 20% отстъпка за наем на оборудване.

От Пампорово съветват туристите да закупуват предварително онлайн своите лифт карти и ски пакети през сайта www.pamporovo.me, за да избегнат чакането на опаши и да прекарат повече време по пистите.

Ценоразпис за зимния сезон в Пампорово – ТУК

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура