Криминалисти разкриха извършителя на няколко палежа в Смолян

18 Oct, 2021

Криминалисти от РУ – Смолян установиха и задържаха извършителя на няколко палежа в жилищни кооперации в областния град, съобщи МВР.

Оперативните действия стартирали след подаден сигнал от 67 – годишна жена, домоуправител на жилищен блок, която заявява, че на 12.03.2021 г. в град Смолян на улица “Полк. Дичо Петров”, неизвестно лице е запалило шкаф, поставен в общите помещения на блока, в следствие на което, са нанесени щети, опушване по стените на същите.

Следващият сигнал е на 06.08.2021 г. с него 54 – годишна жена съобщава, че в жилището на майка и с адрес, гр. Смолян, улица “Перелик” е възникнал пожар.

Последват още два случая от този месец, на 02 и 14 октомври, които са на първия адрес – жилищен блок на улица “Полк. Дичо Петров“, единият е в под покривното пространство на сградата, другият в стълбищни части водещи към таванско помещение. В резултат, на което има изгорили фазерни плоскости и  прозорец.

Установен и задържан е извършителят на палежите 29-годишен мъж от Смолян. Същият е настанен в Център за психично здраве – Смолян, за извършване на съдебно – психиатрична експертиза.

По случая е образувано досъдебно производство.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура