Приключи поредното издание на инициативата „Календар на община Смолян”

12 Oct, 2021

Успешно приключи и четвъртото издание на инициативата „Календар на община Смолян “, което стартира през месец февруари 2021 г. и продължи до 8 октомври.

В нея участваха 44 автора, а изпратените от тях снимки са 283.

Жури избра 24-те фотоса, които ще красят календара за 2022 г.

Те са дело на: Петър Бостанджиев, Владимир Дамянов, Атанас Малаков, Антония Тоцева, Костадин Кичуков, Георги Гаджев, Виктор Пашов, Рейхан Ферад, Велизар Младенов, Александър Петров, Вероника Орачева, Яни Кокаров, Десислава Игнатова и Христо Чилов.

Община Смолян благодари на тях и на всички, които за четвърта поредна година подкрепиха инициативата. Благодарение на техните снимки красотата на Родопите беше видяна и споделена от хиляди хора.

Фотографиите, участвали в конкурса, стават собственост на Община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби.

Целта на инициативата е да се фокусира вниманието към красотата, която ни заобикаля.

Идеята е да се покажат местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности, да се съберат и съхранят в годишния календар за 2022 г.

Община Смолян скоро ще представи и готовия календар, който отново ще се продава с благотворителна цел.

Във фейсбук страницата на „Календар на община Смолян-2021 г.“ може да видите избраните снимки: „Календар на община Смолян – 2021 г.“

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура