Децата на Родопа заеха трето място на турнира Smolyan Cup

29 Aug, 2021

Младите таланти от школата на ФК Родопа Смолян родени през 2011 година заеха престижното трето място на детския турнир Смолян Къп 2021, съобщиха от клуба.

Родените 2010 г. деца на Родопа се класираха пети в своята група.

Първенци в отделните възрастови групи станаха съответно отборите от школите на Лудогорец при родените през 2009 г, Пирин Благоевград при родените през 2010 г. и ФК Талант София при най-малките, родени  2011 г.

Участие в турнира взеха още отборите на Славия, Локомотив Пловдив, Възраждане 2020 София, Черноморец Балчик и Металик Сопот.

За всички призьори бяха осигурени купи, медали и индивидуални награди, като за класиралите се след трето място от организаторите бяха подготвили специални плакети за спомен от участието им във футболния турнир.

Церемонията по награждаването бе водена от дългогодишния председател на Областният съвет на Българския футболен съюз Георги Чешмеджиев, като младите таланти бяха наградени от легендата на ПФК Левски София и националния отбор на България по футбол Емил Спасов.

Всички треньори и участници изразиха задоволството си от организацията на надпреварата и от отличните условия за футбол, които предоставя Община Смолян със своите два терена с изкуствена и естествена настилка, като изразиха също така готовност да участват отново.

Турнирът се организира за първа година от Община Смолян под патронажа на кмета Николай Мелемов, в партньорство с футболната академия на ФК Възраждане 2020 София, като намеренията на организаторите са той да се превърне в традиционен.

Надпреварата се организира и със съдействието на Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, като спонсори бяха минерална вода Девин ЕАД, фирмата за млечни продукти Родопея и апарт-хотел Форест Нук.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура