Експерти от НАСА идват в смолянското село Гела

03 Aug, 2021

Водещи експерти от НАСА, Европейската космическа агенция, Виенския Университет и Станфорд пристигат в родопското село Гела, за да се включат в най-голямата образователна програма за космически технологии и изследвания в България – “Space Challenges ВООТСАМР”, която ще се проведе в периода 16 август – 13 септември, съобщават от Космическата компания EnduroSat, която е основен партньор на програмата.

Едномесечната инициатива е насочена изцяло към практическо космическо образование и събира на едно място над 20 експерта от космически агенции, водещи университети и компании от цял свят. Кандидатите, които успешно преминат първоначалния подбор, ще участват в единствената на Балканите практическа програма за космически науки, посветена на космическо инженерство и технологии, предаде БТА.

“Space Challenges” е образователна програма в областта на космическите изследвания, науки и високи технологии.

Основната й цел е да се създаде стабилно космическо образование и да се насърчи технологичното предприемачество. Програмата се провежда вече 11 години и помага за развитието на млади таланти в космическия сектор.

Space Challenges Bootcamp ще събере на едно място младежи, космически инженери, учени и предприемачи. Инициативата включва редица водещи експерти от НАСА, Европейска космическа агенция, Калифорнийски технологичен институт, Масачузетски технологичен институт (MIT), Станфорд, Харвард, както и много водещи световни организации.

 

  • Снимка: село Гела (Интернет)

Подобни

Новини от региона

туризъм

култура