Планът за възстановяване и устойчивост на България е публикуван за обществено обсъждане

21 Jul, 2021

Ревизираната версия на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България е публикувана на сайта https://www.nextgeneration.bg/ и съответно е налична за обществено обсъждане, съобщи вицепремиерът Атанас Пеканов.

Механизмът за възстановяване и устойчивост е нов, уникален инструмент на Европейския съюз, който изисква всяко предложение за финансиране на проект да отговаря на точни и строги критерии. Това налага сериозна техническа работа за подготовка и проверка на допустимостта на всеки един от проектите, отбеляза Пеканов.

Планът за възстановяване и устойчивост ще заложи много приоритетни проекти за страната за следващите години. Ако искаме да гарантираме, че той ще се изпълнява, трябва да имаме стабилност и политическо съгласие, посочи Атанас Пеканов.

В следващите дни стратегическият документ е отворен за разглеждане в очакване политическите партии да решат как трябва да изглежда финалната версия на документа, която да подадем към Брюксел, както и в очакване на мнения и коментари от всички заинтересовани страни, допълни още вицепремиерът.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура