Гледайте финала на Европейското първенство на голям екран в центъра на Смолян

11 Jul, 2021

Община Смолян ще излъчва финала на Европейското първенство по футбол на голям екран. Феновете ще имат възможност да гледат мача на aмфитеатъра на Стария център в Смолян.

Отборите на Италия и Англия се изправят в дългоочаквания финал на Евро 2020 от 22:00 часа на стадион “Уембли” в Лондон.

За първи път в историята си Англия ще играе на финал на Европейско първенство и еуфорията на Острова е огромна. Тимът стигна до полуфинала на световното през 2018 година, но сега англичаните са решени да спечелят купата.

Италия има една титла от европейски първенства – през 1968 година, както и два загубени финала през 2000 и 2012 година.

По пътя си до финала Италия спечели убедително група А, като записа успехи с по 3:0 над Турция и Швейцария, а в последния си от мач от груповата фаза надви Уелс с 1:0.

В 1/8-финалите Италия срещна трудности срещу Австрия, но победи след продължения с 2:1. В 1/4-финалите “скуадра адзура” елиминира Белгия, след като постигна успех с 2:1. На полуфинала Италия измъкна победата срещу Испания след драматични дузпи.

Англичаните стартираха турнира с победа срещу Хърватия с 1:0. След това записаха нулево равенство с Шотландия в британското дерби, а в последния си мач от груповата фаза победиха Чехия с 1:0, за да завършат групата на първо място.

На 1/8-финал Англия се изправи срещу Германия и записа историческа победа с 2:0. След това англичаните спечелиха убедителното 1/4-финал срещу Украйна с 4:0. На полуфинала “трите лъва” отстраниха Дания с 2:1 след продължения.

Така двата отбора излизат в решителна битка за трофея на Евро 2020.

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура