Дариткова: Гласувах за тези кандидати, които познават, живеят и милеят за Смолянска област

11 Jul, 2021

Гласувах за по-доброто утре – без политически репресии и нестабилност, за просперитет и съзидание. Гласувах за тези кандидати, които познават, живеят и милеят за Смолянска област. Не за тези, които едва по време на предизборната кампания видяха красотите на родния ни край.

Това заяви д-р Даниела Дариткова, след като упражни правото си на вот.

Нека всички да дадат своя вот днес, защото демокрацията ни има нужда от отговорност, но и от солидна представителност, апелира тя.

Надявам се на висока избирателна активност, защото съм притеснена, че машинното гласуване отблъсква една немалка част от населението ни – възрастните хора, които са дали своя живот и младост в съзидание на страната. Говоря за хора от третата възраст – достойни, мъдри, здравомислещи, отбеляза д-р Дариткова.

Демокрацията означава да се гарантира правото на всеки гражданин свободно да изрази волята си без изкуствени препятствия. Надявам се да се преосмисли значението на машинния вот за укрепване на демократичния процес в България, защото за част от нашите сънародници машините са препятствие, а не панацея за честността на изборите, посочи Дариткова.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура