Туристическа зона Мечи чал отваря от 9 юли

06 Jul, 2021

Зона Мечи чал ще бъде отворена от 9 юли. Лифтът ще работи всеки петък, събота и неделя от 9 до 17 часа през цялото лято, съобщиха от Пампорово.

Условията за летен туризъм в родопския курорт са прекрасни.

Пампорово е предпочитано място за семейна почивка и бягство от летните горещини в прохладната прегръдка на планината.

От началото на летния сезон два лифта от Туристическия център до Студенец и от Студенец до Снежанка, както и десет трасета във велопарка са на разположение на туристите.

Много изненади и разнообразни активности на чист въздух очакват летовниците в курорта.

Акцент в лятната програма са пешеходни маршрути с наблюдателни площадки, вело маршрути с различна продължителност и степен на натоварване, както и зони за горска терапия и релакс.

Адвенчър парк Язовира съчетава възможности за спортуване както за деца, така и за възрастни.

Тубинг пързалката на Студенец е едно от любимите места за малките посетители на Пампорово, а панорамната гледка от кулата Снежанка разкрива удивителната красота на Родопите.

Хитово предложение в курорта това лято са разходките с електрически планински колела, с които туристите могат да обиколят редица места за кратко време почти без усилия.

Пампорово е номиниран в конкурса на WordSkiAwards за най-добър ски курорт в България за 2021 г.

Победителите в престижния конкурс, който е обявен за „Оскарите на туристическата индустрия”, ще бъдат определени чрез онлайн гласуване, което вече започна.

От Пампорово приканват многобройните си посетители да подкрепят любимия си курорт тук: https://worldskiawards.com/vote/pamporovo-2021 .

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура