Над 100 кандидати ще се борят за 4 депутатски места в Смолян

09 Jun, 2021

110 кандидати се впускат в поредната изборна надпревара за четирите депутатски места в Смолянска област. Желаещите да станат народни представители са по-малко от предишните избори, когато бяха 135.

Регистрирани са общо 22 листи на партии и коалиции, които ще се борят да представляват Смолян в новото Народно събрание.

Листата на ГЕРБ-СДС в Смолян отново ще се води от д-р Даниела Дариткова. След нея е д-р Красимир Събев, който получи най-много преференции на последните избори. На трето място в листата на герберите е доскорошният областен управител Недялко Славов.

От списъка с кандидат-депутатите на ГЕРБ отсъстват Екатерина Гаджева, Мария Семерджиева и Денислав Костов, които участваха в предишната предизборна кампания.

Мика Зайкова е начело на листата на “Има такъв народ”, на втора позиция е младият Асен Кехайов, който е областен координатор на ИТН. Сценаристът с родопско потекло Александър Вълчев, който бе водач на листата на ИТН на миналите избори, не е включен в новата листа.

Петя Михалевска е първа в смолянската листа на БСП за България. Тя е дъщеря на покойния Димчо Михалевски. На втора позиция е общинският съветник Иван Френкев. Третият кандидат на левицата е Дияна Чаушева, която е заместник-кмет на Девин.

Списъкът с кандидатурите на ДПС се оглавява отново от Хайри Садъков. Следва Десислава Кокутева от Девин.

Демократична България отново издига за водач на листата си Борислав Сандов. Той е роден в Мадан и е известен привърженик на редица екологични каузи. На втора позиция е бившият шеф на полицията в Смолян Кирил Хаджихристев, който бе и кандидат за кмет на родопския град.

Ветеринарят Димитър Пампоров оглавява листата на “Изправи се! Мутри вън!”, а втори е бизнесменът Мирослав Фисински.

Листата на Българските Патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ ще води Владимир Александров.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура