Велопарк Пампорово и лифтовете в курорта ще заработят от 15 юни

09 Jun, 2021

Пампорово открива летния сезон на 15 юни с много новости на открито, както и с пакетни предложения за лифт карти, билети, пешеходни и вело турове.

Сезонът започва с отваряне на лифтове №1 и №2.

Велопаркът в курорта ще бъде домакин на традиционния Пампорово Байк Фест от 17 до 20 юни.

Това е най-голямото събитие по планинско колоездене в България и района за сезона и се очаква да предизвика много голям интерес и участие на елитни състезатели от Европа.

Трасето за състезанието е с дължина от близо 2 км и е едно от най-трудните и технични не само в България, но и в района. Включва множество стръмни и скоростни отсечки, корени, камъни, големи скокове и скални дропове.

Петзведният Хотел Перелик предлага вело пакети за всички състезатели през периода на неговото провеждане, а за индивидуалните гости са подготвени пакетни предложения с допълнителни бонуси.

През това лято много изненади и иновации ще очакват гостите на курорта, като нови панорамни площадки, новости в Приключенски Парк Язовира, пешеходни и вело маршрути с различна продължителност и степен на натоварване, зони за горска терапия и релакс.

Планинският курорт разполага с прекрасни условия за климатотерапия. Експерти отчитат, че районът има високo ниво на отрицателна йонизация.

Посетителите на курорта могат да се възползват от разнообразни активности на открито, които целогодишно предлага Туристически център Пампорово.

Любими локации на туристите в региона са Смолянските езера, Каньонът на водопадите, Червената скала, Перелик, легендарната пещера Ухловица, Смолянският водопад, екопътека Невястата, Чудните мостове и много други.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура