Чепеларе ще бъде домакин на Световното първенство по ски ориентиране през 2022 г.

20 May, 2021

Община Чепеларе ще бъде домакин на Световното първенство по ски ориентиране за мъже и жени, Европейското първенство по ски ориентиране за мъже и жени и Световното първенство по ски ориентиране за ветерани, които ще се проведат в периода 21 – 27 януари 2022 г.

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев проведе ползотворна работна среща с проф. Валентин Гърков от Българската федерация по ориентиране (BGOF) и Пер Фрост – делегат на Международна федерация по ориентиране (IOF).

Фрост (Швеция) е в България във връзка с голямото събитие, което предстои да се проведе на родoпска територия.

Пер Фрост, който е senior event adviser към IOF, е натоварен със задачата да инспектира постигнатото дотук в подготовката, хотелите, възможностите за настаняване, терените и всичко, свързано с осъществяването на събитията, и да изготви доклад, съобщиха от община Чепеларе.

По неговите собствени думи впечатленията му от видяното дотук са положителни, но най-впечатляваща за него е готовността, с която Община Чепеларе се ангажира да съдейства в пълния капацитет на възможностите и правомощията си в организацията и провеждането на шампионатите.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура