Извънредната епидемична обстановка ще се удължи до края на май

27 Apr, 2021

Продължаваме да работим отговорно, отчитайки нуждите на различните браншове в тези тежки времена заради пандемията. За съжаление новите кандидати за власт проявяват безотговорност, не отговарят на очакванията на хората и не казват какво ще направят в различните сфери на икономиката, а се занимават само с промени в Изборния кодекс в услуга на президента Радев. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът Борисов напомни констатациите на международните наблюдатели, че състоялите се преди три седмици избори са проведени честно. Въпреки това сега се сменят правилата, като целта според Борисов е да бъде осигурена служебна победа на Радев.

Според министър-председателя заявената от депутата Станислав Трифонов готовност да управлява някога, когато получи цялата власт, е свързана с харченето на още милиони левове от държавата за нови избори.

150 милиона похарчихме и все едно не сме ги харчили, посочи премиерът резултата от състоялите се избори.

Министър-председателят Борисов изтъкна, че докато в парламента новото мнозинство се занимава само с Изборния кодекс, президентът Радев продължава да бави връчването на втория мандат като според премиера целта е да бъдат сменени правилата за президентските избори.

В рамките на срещата премиерът обяви, че правителството ще удължи епидемичната обстановка до 31 май. Ще бъдат осигурени предвидимост  за туристическия бранш и ясни правила за влизането на туристите в България. Вече започна и ваксинирането на работещите в сферата на туризма.

Ще направим всичко възможно  туристите да се чувстват добре в България, категоричен беше министър-председателят.

Борисов напомни, че благодарение на проявената гъвкавост по отношение на мерките, икономиката в страната ни продължава да работи. Същевременно в пандемията България има по-добри резултати в сравнение с държави с продължителен локдаун, където заболеваемостта е по-висока.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов заяви, че на заседанието на Министерския съвет утре ще бъде предложено решение за удължаване на извънредната епидемична обстановка у нас до 31 май 2021 г.

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура