ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство

23 Apr, 2021

Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши партията да върне проучвателния мандат за съставяне на правителство и аз приемам решението. Това обяви премиерът в оставка Бойко Борисов.

Най-лесно е да откажеш среща, защото там трябва да взимам веднага решения. Връщаме мандата за съставяне на правителство, заяви Борисов и добави, че все пак българските граждани са успели да видят как би изглеждал кабинет на ГЕРБ-СДС в такава революционна ситуация.

Припомняме, че от Има такъв народ и Демократична България отказаха среща с партията на Борисов. По думите на премиера в оставка, ако имаше разумна политическа класа, те щяха да разчетат какво казва народът.

Според Борисов и втората политическа сила – Има такъв народ няма да състави правителство, защото ги е страх.

Дадох път на нови хора, които градивно да помогнат в ситуация на криза. Ние ще запомним решението на колегите. Най-лесно е да откажеш разговори, защото на тях трябва да се дадат аргументи, каза още премиерът в оставка.

Той посочи и своя прочит на изборния резултат. Народът каза – ГЕРБ трябва да бъде в управлението, но и каза, че ГЕРБ трябва да бъде контролиран. Сиреч народът не ни е дал превес, подчерта  Борисов и препоръча пленарните заседания на парламента да се излъчват пряко, за да се види какво се случва.

Видях как си гласуваха над 10 хил. лева заплати. Видях как се качват в служебните мерцедеси, коментира Борисов.

 

Снимка: Даниел Митов – БГНЕС

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура