Кметът на Чепеларе се срещна с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара

22 Apr, 2021

Кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев проведе днес работна среща с главния управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев и д-р инж. Красимира Димитрова, ръководител на проект „Young Energy Europe” към Камарата.

По план на срещата трябваше да присъства и Почетният консул на на Федерална република Германия за областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Смолян, Сливен и Ямбол – д-р Мариана Чолакова, но тя е поставена под карантина.

Срещата се състоя по инициатива на представителите на Камарата, които се интересуват какви са приоритетите на общинската управа относно развитието на общината.

Кметът Хаджиев и двамата заместник-кметове изчерпателно запознаха гостите с характерните за региона стопански дейности и с потенциалните възможности за развитие на съвместни проекти.

Представителите на Камарата от своя страна представиха дейността на организацията си и проекта „Young Energy Europe“ – проект, чиято цел е да подобри мерките за опазване на климата.

В рамките на проекта млади специалисти от различни организации се обучават за енергийни скаути, като впоследствие ще могат да следят и намалят енергопотреблението в предприятията, в които са наети.

Новината тук е, че от тази година в проекта могат да участват и общини – докато до 2020 г. той е бил отворен само за фирми.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура