Община Доспат продължава предоставянето на топъл обяд

14 Apr, 2021

Срокът на проекта за топъл обяд в община Доспат в условия на пандемията се удължава до 30 септември.

Услугата „Топъл обяд“ се предоставя на 200 потребители,  които са жители на населените места в община Доспат: гр. Доспат, с. Змеица, с. Барутин, с. Црънча, с. Късак, с. Любча, с. Бръщен.

От стартирането до този момент трапезариите работят с пълен капацитет. Спазвайки принципите на балансирано хранене и изискванията за безопасност на храните, националните стандарти и нормите за хранене, услугата „Топъл обяд“ се предоставя всеки работен ден, който включва супа, основно ястие и поне веднъж седмично десерт и хляб.

Като ползватели на услугата са допустими само:

•   Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

•   Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.

•   Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура