Борисов обяви, че няма да е кандидатът на ГЕРБ за премиер

14 Apr, 2021

Бойко Борисов обяви, че няма да е кандидатът на ГЕРБ за премиер.

Борисов засега отказа да посочи името на министър-председателя, който ще бъде предложен от партията.

Ще предложа министър-председател с много ясна европейска, натовска ориентация. Ще кажа кой ще е той, когато бъде даден мандатът, поясни Борисов.

Премиерът изтъкна, че в новия кабинет, който ще бъде предложен от ГЕРБ, ще има както приемственост, така и обновление.

Борисов обърна внимание, че като политик, който вече десетилетие активно участва в европейската политика, може да даде примери как в другите европейски държави никой не плаши със служебни правителства, носещи репресии и страх.

Според Борисов въпросът дали някой го е страх от служебен кабинет показва, че има съмнения дали той ще бъде демократичен.

Министър-председателят посочи, че политическите партии трябва да проявят мъдрост и отговорност и тези, които могат да съставят правителство, не трябва да дезертират.

Борисов обърна внимание, че има дефицит на кадри и на хора с визия и по тази причина е важно да се подходи отговорно към управлението на държавата.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че настоящото правителство е изпълнило управленската си програма и напомни за постигнатото в сферата на доходите, инфраструктурата и големия успех на България с приемането й в чакалнята на Еврозоната и в Банковия съюз.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура