Д-р Дариткова: ГЕРБ винаги сме държали на финансовата стабилност

27 Mar, 2021

Много се спекулира за финансовата стабилност на България от наши опоненти, но е факт, че в ГЕРБ винаги сме държали на финансовата стабилност. Показателно е, че миналата година бяхме приети в чакалнята на Еврозоната и в Банковия съюз. Това гарантира стабилна финансова система и невъзможност да се стига до банкрути и фалити на банки, заяви д-р Даниела Дариткова, водач в листата на ГЕРБ-СДС, пред жители на Чепеларе.

През последната година действително дългът на България се увеличи с 3,1%, защото трябваше да се подпомагат затворените бизнеси, да се увеличат социалните плащания. Знаете, че се подпомагат лекарите на първа линия, пенсионерите, лечебните заведения. Въпреки това, България е втора в Европейския съюз по най-ниско ниво на държавния дълг. 23,2% от брутния вътрешен продукт е дългът на страната ни. Спазваме критериите от Маастрихт, които позволяват 60% дълг, отбеляза тя.

В Чепеларе Дариткова представи листата на ГЕРБ-СДС за Смолянска област, като в срещата участваха д-р Красимир Събев, Екатерина Гаджева, Мария Семерджиева, Денислав Костов, Иван Кънев.

За последните 10 години правителството е подпомогнало община Чепеларе с допълнителни средства в размер на 15,5 млн. лева. Само през месец декември подкрепата е на стойност 6,8 млн. лв.

От тях 2,8 млн. лв. за реконструкция на централната улица в курорта Пампорово, 3 млн. лв. за многоетажен паркинг и 2 млн. лв. за реконструкция на улична мрежа Чепеларе.

Това е много важно, защото Чепеларе и Пампорово станаха единен курорт с амбицията да привличат повече туристи, защото е важно чрез екологичен туризъм да се създава поминък. Дали ще продължат инвестициите в инфраструктура!? Това сме правили, това обещаваме и занапред, бе категорична д-р Дариткова.

Тя каза, че ще продължи програмата за саниране на жилища. Предстои реализацията на околовръстен път на Чепеларе, който е включен в големия проект за трета лента по пътя между Асеновград и Смолян.

Ангажиментът бе поет от премиера Борисов, когато беше на посещение в обсерваторията на Рожен. Перспективата е оттук да преминава по-голям трафик към новия граничен пункт в Рудозем. Неговото финализиране предстои през лятото. И всичко това ни дава надежда да получим вашата подкрепа, защото имаме още много работа, подчерта д-р Дариткова.

Кандидатската листа на ГЕРБ-СДС се срещна също с жители на Павелско и Хвойна.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура