Смолянски фотографи откриват изложба днес

16 Mar, 2021

Днес 16 март 2021 г. от 18 часа в зала „Петър Стайков” на КДК, на бул. „България” 43, ще бъде открита петата по ред изложба на Фотоклуб „Светлопис”, с ръководител Сашо Сарандалиев. В него членуват 7 млади фотографи от Смолян, за които фотоапаратът не е само любопитно око, а и повод за творческа и професионална съдба.

Клуб „Светлопис” е създаден преди 1 година към Регионална библиотека „Николай Вранчев” и досега има 4 колективни изложби. Колекциите им са показвани преди всичко в библиотеката, където е тяхното ателие и лабораторията за черно-бели снимки. Заради пандемичната обстановка, клубът не е стигнал още до училищата, но и това предстои.

В желанието си Клубът на дейците на културата да бъде младежка територия, той отваря широко врати за младите дарования. След впечатляващия концерт на пианистката Ралица Тодорова и картините на нейната сестра Петя и преди пролетния Музикално-поетичен спектакъл, смолянчани и гостите на града ще могат да се насладят на работите на младите фотографи. 40 творби са изложени в залата.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт