Павлин Белчев е новият кмет на Баните

07 Mar, 2021

Кандидатът на ГЕРБ Павлин Белчев печели убедително балотажа за кмет на община Баните, сочат резултатите от вота.

Според паралелното преброяване Белчев получава 1822 гласа в своя подкрепа срещу 770 гласа за кандидата на ДПС Ферад Емин.

На първи тур Белчев беше подкрепен от 1100 избиратели, а Емин от 811. Имащи право на глас в община Баните са 3552 жители.

До частичните избори за кмет на община Баните се стигна след трагичната кончина на кметa Милен Белчев.

Изборите бяха тежки, но благоприятни за нас. Сега се захващаме за работа, защото програмата ми е доста конкретна и амбициозна. Най-важното е да не се спира подема, в който се намира общината, а това няма как да се случи без стабилно управление на страната. Ще се старая да бъда визионер и да виждам възможностите отвъд хоризонта, коментира Павлин Белчев след изборната победа.

Павлин Белчев е на 38 години, семеен, с двама сина. Завършил магистратура по „Международни отношения“ към Софийския университет, по „Право“ към ЮЗУ и по „Икономика“ към ВСУ „Черноризец Храбър“. Специализирал „Международно право и международни отношения“ в Австрия и Гърция.

През 2020 г. заради пандемията се завръща със семейството си в родната община с изградена вече кариера в Министерство на земеделието, храните и горите.

Дейността му е била свързана с европейска интеграция и международни отношения, със Световната търговска организация, с проекти за популяризиране на български храни в ЕС и трети страни, с регистриране на български храни със защитени наименования на ниво ЕС, с участие в изготвяне на нормативни актове на национално и европейско ниво.

Пожелаваме на новоизбрания кмет на Баните Павлин Белчев да управлява мъдро и разумно и да надгради постигнатото от баща си Милен Белчев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура