170 млн. лева постъпления в НАП Смолян за 2020 г.

07 Jan, 2021

Близо 170 милиона лева са постъпленията в офиса на НАП в Смолян за приходите през 2020 година, което е с 4 млн. лева над планираното и с близо 7 милиона повече от предходната 2019 г., отчитат от офиса.

Въпреки коронакризата, бизнесът и гражданите са внасяли добросъвестно данъците и осигуровките, отчитат от приходната агенция.

Запазва се тенденцията за ръст на постъпленията в хазната, като за миналата година той е около 4% спрямо предходната, допълват от ведомството.

През 2020 година данъчните приходи възлизат общо на 68 млн. лева. От тях 15 млн. лв. са платени от бизнеса за корпоративни данъци, а 27 млн. лв. от данък върху доходите на физически лица. Постъпленията от данъка върху добавената стойност са над 25 млн. лв.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски е близо 99  млн. лв., като от тях близо 60 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 26 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и близо 13 млн. лв. – за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Въпреки трудностите, бизнесът и гражданите коректно спазиха ангажиментите си към бюджета, коментираха от ръководството на НАП.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура