Младежи изрисуваха градските пейки в Смолян

21 Dec, 2020

Като ответна реакция на вандалските прояви, Млади изследователи за младежко развитие и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Смолян, реализираха прекрасна инициатива.

Младежите изрисуваха градските пейки, намиращи се на възлови места в града ни. Художественото оформление на пейките е по идея на учениците от Професионалната гимназия за приложни изкуства, в която се включиха възпитаниците на ПГИ ,,Карл Маркс”, ЕГ,,Иван Вазов” и Сдружението,, Млади изследователи за младежко развитие”.

„Младите хора от организацията винаги са били готови да покажат антипода на тези недобронамерени действия. От една страна това ще е привлекателно за гражданите и гостите на града, от друга – ще е ясно послание и ще допринесе за по-голяма осъзнатост. Тази инициатива ще наложи нов подход към справянето с неща, които не ни харесват. Надяваме се да привлечем и други млади хора от други училища , които обичат Смолян“, коментират инициативата си от сдружението.

„Този проект показва, че младите хора могат да се обединят срещу вандализма чрез изкуството“, посочи зам.-кметът Марин Захариев, който награди младежите за иновативната идея.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура